Diversen


Tot slot heb ik nog een aantal illustraties en cartoons in mijn archieven gevonden van "diverse pluimage" en waarvan ik niet altijd meer weet, waarvoor ik ze gemaakt heb of waarin ze gepubliceerd zijn.
Voor zover er nog iets van bekend is, staat het erbij vermeld.


Klik op de cartoons voor een uitvergroting.


Deze cartoontjes heb ik rond 1983-84 gemaakt voor Ir. A. J. Poort, directeur gemeentewerken, ter gelegenheid van een voordracht over het onderhoud van gemeentelijke wegen. Er bestond ook in 1983 een dringende noodzaak om iets aan het achterstallig onderhoud van de wegen te gaan doen.


In november 1984 verscheen een rapport van enquete-resultaten onder 47 Overijsselse gemeenten naar de behandelingsduur van bouwaanvragen. De toenmalige directeur van gemeentewerken Almelo, Ir. C.E.P. van der Steen vroeg mij een illustratie voor de voorpagina te maken (1ste plaatje) en een plaatje van de 6 categorieën gemeentes naar inwonertal (2de plaatje).

Waarschijnlijk gemaakt naar aanleiding van de installatie van een "optimiser" in het stadhuis.

Felicitatiekaart naar aanleiding van het doorgaan van de woningrenovatie in de Noordelijke Binnenstad. De benodigde subsidie was namelijk verleend.Hier enkele perspectiefprentjes van links naar rechts: buurthuis 't Dok in de Westeres, Openbare basisschool De Windhoek en een woonwijkje ontworpen door Kick Leijh, als ik het goed heb.


Af en toe maakte ik ook wel eens uitnodigingen. Twee heb ik er teruggevonden.

Dit is voorpagina van het gelijknamige rapport uit 1983. Ik kan me nog herinneren, dat collega Henk Hoogerbrug een deel van het veldwerk op zich heeft genomen, maar of hij daadwerkelijk heeft meegemaakt wat op het plaatje afgebeeld staat laat ik in het midden...

Toen ik mijn eerste basisschool ontwierp, bleek dat bij de inrichting er geen aardige logootjes bestonden voor jongens- en meisjestoiletten.
Dus heb ik die zelf maar bedacht en getekend. Ze zijn later in vele scholen toegepast, meestal van kunststof en in allerlei kleuren.

Postpapier met logo voor de Activiteitengroep Beeklustpark Almelo (muziekkoepel).

Naar aanleiding van één van de herinrichtingen van het stadhuis.

Sticker ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Ed van Boekel's hockyclub MHC Almelo.Tot slot deze 7 prentjes, waarvan ik geen idee heb voor welke gelegenheid ik ze heb gemaakt.
Maar omdat ik ze in mijn archieven vond, plaats ik ze toch bij de verzameling.
Mogelijk toch in de Periscoop geplaatst? Misschien weet iemand anders er meer van...