Receptiebalie stadhuis Nijverdal

Projectnummer: 98-017
Adres: Willem Alexanderstraat 7 - Nijverdal
Bruto vloeroppervlak: 15 m2

De balie met roestvrij-
stalen steunleuning.
Het verlaagd plafond is
van een open raster-
structuur.Een dergelijke schets is
voor de meeste interieur-
bouwers genoeg om het
meubel van te maken.


Ook voor andere gemeenten nemen we opdrachten aan.
Na een aantal opdrachten in Nijverdal van gemeente Hellendoorn voor de herindeling van de voormalige Rabo-bank, de Prinsenborgh, en een onderzoek naar het "optoppen" van het stadhuis zelf (een exta bovenverdieping plaatsen op het bestaande stadhuis), komt er het verzoek om de publiekshal van het stadhuis een nieuw "elan" te geven. Helaas blijkt het beschikbare budget te klein voor een totale aanpak en dus komt het zwaartepunt te liggen bij een nieuwe receptiebalie en enige aanpassingen bij de bestaande publieksbalies.
Van de gerealiseerde receptiebalie is helaas geen foto meer te vinden in het archief en ook niet meer te maken, omdat door een recentelijke verbouwing van o.a. de publiekshal het interieur inmiddels weer volledig is gewijzigd.
Daarom zijn hier de eerste originele schetsen te zien, die eigenlijk een goed voorbeeld zijn van hoe een eerste opzet gemaakt wordt aan de hand van het programma van eisen. In de afwerking zijn de huisstijlkleuren, mintgroen en donkerblauw, consequent toegepast. De balie bestaat uit een driekwart cylindervorm met een diameter van ongeveer 5 meter.
Verder worden de monitoren (toen nog geen lcd-schermen) schuin weggebouwd in het bureaublad en is de vloer waar de receptioniste op zit 25 cm verhoogd, zodat ze bijna op ooghoogte komt met de staande bezoeker. Voor wat meer privacy en veiligheid is het bureaublad vrij breed gehouden (ruim 1 meter) en is er rondom veiligheidsglas geplaatst op de balie.
Al deze interieurzaken zijn in de loop van 1999 tot ieders volle tevredenheid gerealiseerd door de firma Van Keulen Interieurbouw.
Gezegd moet worden, dat dit soort kleine opdrachten vaak de leukere afwisselingen zijn en daarom ook graag worden geaccepteerd.