Industriegebouw ESPS te Almelo

Projectnummer: 07-011
Adres: Einsteinstraat - Almelo
Bruto vloeroppervlak: 980 m2 productiehal en 860 m2 kantoren.

Het definitieve schets-
plan.


Foto april 2010.
Het gebouw is inmiddels in gebruik genomen.Foto april 2010.
De rechtervleugel.

In 2007 krijg ik via de Industriegebouwmaatschappij het verzoek om een industriepand te ontwerpen voor dezelfde opdrachtgever als IMS.
Aangezien dit pand naast IMS komt te staan en er zelfs in de toekomst een koppeling zou kunnen worden gemaakt tussen de beide panden d.m.v. een glazen kantoortuin (?) is gekozen voor een "verwante" vormgeving. De hoek van het pand, waarin ook de hoofdtoegang is opgenomen, kijkt uit over de Nijreessingel en heeft een glazen vliesgevel.

Er is de nodige tijd verstreken door te volgen grondoverdrachttransacties, aangezien het perceel in eigendom was van een aannemer/ontwikkelaar (Plegt Vos) en teruggekocht moest worden door de Industriegebouwmaatschappij. Bovendien moest er ook een oplossing gevonden worden voor het parkeren van een kleine honderd werknemers van dit arbeidsintensieve bedrijf. De oplossing is gevonden in het beschikbaar stellen door de gemeente van een driehoekig braakliggend groengebiedje, aansluitend aan het kavel, waardoor samen met het parkeren op eigen terrein net voldoende parkeercapaciteit verkregen kan worden.

Inmiddels is er welstandsgoedkeuring (eind oktober 2008) en kunnen de plannen besteks- en bouwaanvraaggereed worden gemaakt. Dat moet ook wel want de productiehal moet zo snel mogelijk in begin 2009 in gebruik worden genomen. De kantoren mogen aansluitend daarna worden afgebouwd.
Voltooiing van dit bouwwerk zal ik niet meer in dienst van de gemeente Almelo meemaken, want mijn (vervroegde) pensionering per 1 januari 2009 is aanstaande...

In het voorjaar van 2010 toch nog even twee foto's gemaakt van het inmiddels in gebruik genomen gebouw.