Onderkomen Groen en Woonomgeving - Schapendijk

Projectnummer: 91-041
Adres: Schapendijk 2a - Almelo
Bruto vloeroppervlak: 223 m2

De vormgeving is landelijk
gehouden.Achter de dakkapel zit de
schaftruimte.


Hoewel er al in 1991 voorbereidingen zijn getroffen om dit onderkomen te gaan realiseren lukt het pas 5 jaar later om daadwerkelijk met de bouw te beginnen. Het werknummer is dan inmiddels gewijzigd in 95-013.
Aannemer Ter Horst uit Almelo krijgt op 2 augustus 1996 opdracht voor fl 289.500,- (= € 131.370,-) exclusief BTW, om dit onderkomen te bouwen.

Op de begane grond is 165 m2 beschikbaar, waarvan 120 m2 stallingsruimte voor het rijdend materieel. De 5 stallingsruimtes daarin zijn elk bereikbaar d.m.v. een overheaddeur. De overige 45 m2 wordt in beslag genomen door een kantoor voor de wijkcontactpersoon en een entreehalletje met toilet en trap naar boven. Op de verdieping is vervolgens 58 m2 ruimte gemaakt voor een kantine (schaftruimte) en kleedruimte met douche en toilet.

Van het bestaande onderkomen (voornamelijk stallingsruimte) is slechts de fundering voor een deel hergebruikt en verbreed. Later is ook het trafogebouwtje aan de achterzijde meegenomen in deze nieuwbouw. Al met al een accomodatie die er weer decennia tegen kan.

Ditzelfde jaar worden ook een aantal andere onderkomens van Groen en Woonomgeving aangepakt (de onderkomens aan de Bevrijdingslaan, aan het Warmelo en aan de Huttenweg).
Het betreft voornamelijk een verbetering van de accomodaties en toevoeging van een ruimte voor de wijkcontactpersoon.