Openbare basisschool 't Groenendal

Projectnummer: 87-015
Adres: Jacob van Campenstraat 2-4 te Almelo
Bruto vloeroppervlak: 1040 m2 (alleen de bijgebouwde bovenbouw)

De zijkant van een klaslo-
kaal.Deze fraaie bestaande
bomen konden gespaard
worden.De entree vanaf het
speelplein.De aansluiting op de be-
staande kleuterschool.


Deze openbare basisschool moest "vastgeknoopt" worden aan de bestaande kleuterschool "Dikkertje Dap". De onderbouw was dus al aanwezig en er hoefde "slechts" een bovenbouw van 8 klaslokalen en een speellokaal te worden toegevoegd. De bestaande kleuterschool met platdak werd opgeknapt en passend gemaakt bij het geheel.

De indeling en opzet van de plattegrond was weer volgens het succesvolle principe van een centrale gemeenschappelijke ruimte rondom de hoogste klassen. De secundaire daglichttoetreding werd verkregen via raampartijen in de "opgelichte" hellende pannendaken.

De bestaande kleuterschool "Dikkertje Dap" besloeg al een oppervlak van 350 m2 (3 lokalen en een speellokaal). Ook de nieuw aangebouwde bovenbouw (1040 m2) kreeg een ruim speellokaal, die tevens dienst moest doen als gemeenschappelijke ruimte en andere groepsactiviteiten.
De centrale hal heeft tal van kleinere extra ruimteplekken, zoals een audiovisuele ruimte, een expressieruimte met kleioven en reprohoek en een bibliotheek. Verder zijn er afzonderlijke ruimtes voor de directeur, de adjunct en een ruimte voor individuele hulp.

De aanbesteding vond plaats op 3 juli 1989.
Laagste inschrijver was Bramer BV, met f 1.126.700,- (= € 511.274,-) en kreeg daarmee de opdracht voor deze bouw.