Nieuwe horecalocatie in het stadhuis

Projectnummer: 88-015
Adres: Stadhuisplein 1 - Almelo
Bruto vloeroppervlak: 420 m2 incl. bovenverdieping

In inkijkje in de keuken.



Het zelfbedieningsbuffet
met hongerige collega's.



En hier is het dan aange-
naam verpozen.



We laten het ons altijd
goed smaken.



Hier kun je ook een ver-
dieping hoger...



... waar je ook lekker rus-
tig kunt zitten.



Klik voor een uitvergroting Al in 1987 was er spake van een nieuwe aanpak voor het bedrijfsrestaurant met keuken in het stadhuis.
Er werden vervolgens in 1988 serieuze herindelingen ge-maakt op de toen bestaande locatie (de "punt" van het stadhuis), maar ook werd ge-keken of verplaatsing naar de burgerzaal aan de glazen kop-wand een optie zou kunnen zijn.
Ramingen wezen uit dat die laatste mogelijkheid ook nog een stuk goedkoper was, bovendien zou er in de punt extra kantoorruimte beschik-baar komen. Een aantrekkelijk idee.

In de jaren daarna verschenen er al wat voorzichtige uitwerkingen van zo'n restaurant in de burgerzaal, maar het duurde toch nog tot 1992 voordat er echt definitieve verbouwingsplannen werden gemaakt in het kader van een ingrijpende renovatie van het gehele stadhuis.

Wij als afdeling bouwkunde verzorgden alle kantoorverdiepingen, de burgerzaal en de punt van het stadhuis. Voor de begane grond met alle publieksfunkties werd de interieurarchitect Mart van Scheindel aangetrokken. Zijn eerste schetsontwerp stamt uit eind april 1992. In de loop van dat jaar kregen ook onze tekeningen van het restaurant en de keuken, alsmede de diverse servicehoeken (kopieŽerhoek en koffiecorner) en alle herindelingen van de kantoorverdiepingen een definitief karakter.
In 1993 en vooral in 1994 werd er volop gesloopt en gebouwd in het hele stadhuis en kwam als onderdeel daarvan ook het horecagedeelte gereed.

De nieuwe locatie voor het bedrijfsrestaurant met keuken aan de kop van de burger-zaal bleek een goede keus.
Het restaurant kon op deze plek aan het glas en balkon een zinniger functie krijgen. Om wat meer ruimte te verkrijgen werden twee trappen gesloopt en werden in de betonwand tussen keuken en restaurant een drietal grote ronde gaten gemaakt om een wat ruimtelijker effect te krijgen met interessante doorkijkjes.
Ook de gaanderij op de verdieping hoger werd ingericht als restaurant en dat komt bij drukke dagen nog steeds goed van pas.
De beide biljarttafels uit het vorige restaurant zijn niet meer geplaatst. Waar zijn die eigenlijk gebleven...?

De foto's die hiernaast staan afgebeeld zijn eind oktober 2008 gemaakt en het geheel ziet er nog steeds netjes uit. Dat valt dus nog niet tegen na zo'n 14 jaar!