Impuls

Projectnummer: 01-012
Adres: Wierdensestraat 22 - Almelo
Bruto vloeroppervlak: 1380 m2

De entreepartij met het
bedrijfslogo boven de
deur.Uitzicht op de entree
vanaf de receptiebalie.De receptiebalie in op-
bouw.Lees- en informatiehoek.
Het servicemeubel met
op de achtergrond de
spreekkamers.


De stichting Impuls ondersteunt werkzoekenden in opdracht van uitkeringverstrek-kende instanties en gemeenten. De stichting wil verhuizen van haar huidige onder-komen, de voormalige Riet-MAVO aan de Violierstraat, naar de Wierdensestraat in het voormalige SNS-bankgebouw.
Zij willen daar de begane grond (550 m2), de eerste verdieping (415 m2) en de tweede verdieping (415 m2) betrekken. De taak voor onze afdeling is daarbij om door middel van een verbouwing en aangepaste inrichting het gebouw geschikt te maken voor het goed funktioneren van Impuls.
Het programma van eisen voor de indelingsuitgangspunten komt "rond" op 16 juli 2001 en aannemersbedrijf Goossen BV krijgt het werk medio oktober 2001 gegund voor f 191.443,- exclusief BTW (= € 86.873,-).

Naast een logistieke en efficiŽnte ruimte-indeling moeten ook een aantal vaste meubelelementen ontworpen worden, zoals de centrale ronde receptiebalie, lees- en overlegmeubels, koffie- en kopieermeubels, kitchenettemeubels, e.d. Verder worden keuzes gedaan voor de kleuren en materialen van het overige interieur.
Alle meubels zijn gemaakt door Interieurbouw Heerdink uit Almelo voor de prijs van zijn aanbieding € 26.599,20 exclusief BTW en waarvoor hij op 8 januari 2002 opdracht krijgt.

Het is overigens een vrij complex karwei, aangezien we niet alleen met een bouw-kundig aannemer en een interieurbouwer van doen hebben, maar met in totaal 20 bedrijven, die allemaal een product voor deze klus leveren en waarvan de coŲrdinatie allemaal bij Henk Sandvoort van onze afdeling terecht is gekomen.
De "all-in"-kosten, dus ook inclusief onze voorbereiding, begeleiding en BTW beslaat daardoor het totaal van: f 947.379,- (= € 429.902,-).
De realisatie vindt plaats binnen een zeer krap tijdsbestek en opgeleverd wordt in het voorjaar van 2002.

De opdrachtgever is bijzonder ingenomen met het eindresultaat.