Politiebureau Rijssen (verbouwing/herindeling)

Projectnummer: 97-008
Adres: Molenstalweg 17a - Rijssen
Bruto vloeroppervlak: 703 m2

Het politiebureau Rijssen
werd voornamelijk aan de
binnenkant veranderd.



Aan de buitenkant werd
slechts het entreeportaal
toegevoegd en een her-
ziening van de invaliden-
opgang.


Het Politiebureau in Rijssen moest evenals de nieuwbouwbureau's in Borne en Vriezenveen aangepast worden aan de nieuwe indeling met een klantvriendelijke ontvangsthal. Ook de rest van het gebouw moest intern zoveel mogelijk aan het nieuwe concept worden aangepast.
Voor het politiebureau Rijssen betekende dat een verruiming van de entreehal, door o.a. een uitbreiding naar buiten toe, en een herindeling van de bestaande plattegronden. Voor de begane grond was dat 293 m2 en voor de verdieping 297 m2. Het cellencomplex van 113 m2 bleef buiten schot, omdat die in de toekomst waarschijnlijk gesloopt zouden worden.

Een eerste vlekkenplan van de verbouwing kwam in juli 1997 rond en viel in goede aarde bij de gebruikers. Op de begane grond werd voldoende ruimte gecreŽerd voor publieksontvangst met een receptiebalie (12 m2) en een daarachtergelegen werkruimte voor het personeel (63 m2). Op de verdieping werd voornamelijk de briefing/kantineruimte aangepast, nieuwe vloerbedekking, schilderwerk, e.d.

De opdracht voor deze verbouwing kreeg het aannemersbedrijf W. J. Haafkes en Zonen BV uit Goor, op 13 november 1998 voor het bedrag van f 371.000,- (= € 168.352,-).
Toezicht werd gehouden door Wim Schutte van onze afdeling.