Club- en kleedgebouw voor atletiekvereniging SISU


Projectnummer: 99-009
Adres: Kolthofsingel - Almelo
Bruto vloeroppervlak: 340 m2 (begane grond) + 295 m2 (verdieping)

In de rechter onderhoek
van de atletiekbaan staat
het kleed- en clubgebouw.



De entree van het clubge-
bouw vanaf de Kolthof-
singel gezien.



De kleedkamers op de
begane grond, het clubge-
bouw met terras erboven.



Het terras met houten
vloerdelen biedt een mooi
uitzicht op de baan.



De buitengevel is heeft
een "gesloten" karakter.


Eigenlijk ging dit project al in 1997 van start. Toen was er nog sprake van een totaalplan voor een onder-komen van niet alleen de atletiekvereniging Sisu, maar ook de twee Almelose schaatsverenigingen.
Na puzzelen op de pro-gramma's van eisen, plan-nen maken, begroten en evalueren werd uiteindelijk toch besloten om zowel Sisu als ook de twee schaatsverenigingen apart te huisvesten op een eigen locatie.
Vervolgens kwam ik twee jaar later in januari 1999 tot een definitief ontwerp voor atletiekverening Sisu aan de Kolthofsingel, dicht gelegen bij een grote scholenge-meenschap, die daardoor ook gebruik kon maken van de te realiseren accomodatie.
Gekozen is voor een strakke architectuur in duidelijke vormen. Het gebouw is naar de "buitenwereld" toe wat gesloten gehouden, maar "open" aan de binnenzijde, waar op de eerste verdieping vanaf het terras voor het clubgebouw een goed zicht op de atletiekbaan is gewaarborgd.
Qua totaal-accomodatie, zowel gebouw als baan, ging Sisu er natuurlijk stukken op vooruit, hoewel ze op de oude locatie bij het Maatveld jarenlang uitstekend hun tak van sport hebben kunnen bedrijven.

Op de begane grond zijn vier kleedkamers gelegen met de bijbehorende toilet-, was- en douchegelegenheid. Ook is daar een zaaltje van 65 m2 ondergebracht voor diverse krachtoefeningen.
Op de verdieping bevindt zich de clubruimte met horecavoorziening, een tweetal vergaderkamers, een toiletgroep en het terras van bijna 80 m2.

Op 23 juli 1999 kreeg het aannemersbedrijf Goossen uit Almelo als laagste inschrijver de opdracht voor deze bouw. De aanneemsom bedroeg f 827.726,- (= € 375.605,-) na een bezuiniging van f 70.000,- .
Peter Bijl verzorgde het toezicht voor deze klus en leverde op 12 mei 2000 het gebouw op.

Kijk ook eens naar het krantenknipsel van de officiŽle opening van het complex.