Sportschool Almelo

Projectnummer: 03-019
Adres: Kamperfoeliestraat 5 - Almelo
Bruto vloeroppervlak: 80 m2 (excl. gymlokaal en accomodaties)

Het thuishonk van de
sportschool: bovenop de
kleedruimtes van een
gymlokaal gebouwd.Vanaf de andere kant ge-
zien: de stalen toegangs-
trap naar de kantine.
Links de peuterspeelzaal,
deel van het "Schöppe-
complex.


De sportschool van Ben Oude Luttikhuis moest op korte termijn een nieuw onderkomen krijgen i.v.m. met de verkoop van de oude Riet Mavo aan de Violierstraat, die door de gemeente verkocht was en waar de sportschool in een er achter gelegen gymlokaal was gehuisvest.
De door zijn sportresultaten internationaal bekend staande sportschool, gespecialiseerd in diverse vechtsporten, had niet eens "zo veel noten zijn zang". Men had genoeg aan een (bestaand) gymlokaal met kleed- en douchevoorzieningen, voldoende berging voor het materiaal en een kantine/clubruimte met minimale voorzieningen.

De oplossing werd gevonden in en op een gymlokaal aan de Kamperfoeliestraat, waar bovenop de kleed- en doucheruimtes een kantine met kitchenette werd gebouwd, een eigen entree zowel via een interne trap vanaf de kleedruimtes als van buitenaf via een stalen trapopgang en een ruime 40 m2 grote berging voor het sportmateriaal. Achter de drie smalle glasstroken in de voorgevel bevindt zich de centrale hal, waar ook de trapopgang in uitkomt en hier zijn tevens een tweetal toiletgroepen in ondergebracht.
De kantine kreeg ronde ramen aan de zijkanten en een mooi breed "panoramavenster" het gymlokaal in, met een goed zicht op de sporters in de zaal beneden.

Bouwbedrijf Stamsnijder-Homan BV uit Bornerbroek bouwde deze voorziening voor een bedrag van € 139.000,- (excl. BTW) na een bezuiniging van € 15.300,-. De bouwopdracht werd op 31 maart 2005 verstrekt.