Openbare basisschool De Weier
Uitbreiding met 2 lokalen


Projectnummer: 02-001
Adres: Visschedijk 35/C - Almelo
Bruto vloeroppervlak: 208 m2

En van de nieuwe lokalen
met links het tweede lo-
kaal en de entree.



Het tweede lokaal houdt
het grootste deel van het
speellokaal nog vrij.


Er is de afgelopen jaren al diverse keren "gesleuteld" aan De Weier, in de vorm van uitbreidingen en verbouwingen. Niet altijd door onze afdeling, maar ook door andere architectenbureau's. Het Openbaar Onderwijs is nu eenmaal vrij om te "shoppen" en doet dat in de hoedanigheid van Harrie Alberink dan ook regelmatige.
Deze uitbreiding mochten wij dan weer eens realiseren, hoewel de bouwbegeleiding en het toezicht door Harrie zelf werden gedaan.
De school werd dit keer uitgebreid met een tweetal lokalen, elk 56 m2, een berging en een nieuwe entree met ganguitbreiding, waarin wat werkhoekjes kunnen worden ingericht. Het speelterrein moest daarvoor ook "op de schop" en werd opnieuw ingedeeld. Een bestaande buitenberging stond in de weg en moest gesloopt worden, maar er kwam een nieuwe buitenberging voor terug en ook extra stalling en bergruimte voor personeel en ander opslag.
Verder werden er binnen in het schoolgebouw nog wat kleinere aanpassingen van een toiletgroep en een bestaand klaslokaal meegenomen.