Woningen Beverdamlaan (4 stuks)

Projectnummer: 90-014
Adres: Beverdamlaan - Almelo
Bruto vloeroppervlak: 108 m2 per woning (incl. schuurtje)

De 4 seniorenwoningen op
een rijtje.


In opdracht van de Woningbouwvereniging Volksbelang zijn deze vier "seniorenwoningen" ontworpen. Dit in navolging op een soortgelijk project in De Wonde.
Er was in die tijd een groeiende behoefte aan dit soort kleinere woningen, speciaal geschikt voor ouderen, die de kinderen inmiddels uit huis hadden.

De indeling is dan ook als volgt:
Begane grond: Entreehal met trap naar boven, garderobe en toilet, de woonkamer aan de straatzijde met een aparte keuken aan de achtertuin. Daar is ook de "ouder"-slaapkamer gesitueerd (ruim 11 m2), met directe verbindingen naar de woonkamer en badkamer met douche (ook voor de wasmachine is hier plaats gereserveerd).
Verdieping: Een deel van de begane grond heeft een verdieping onder de kap, waar een tweede ruime kamer is ondergebracht met een nuttig vloeroppervlak van ruim 15 m2. Naast deze kamer bij de trapopgang is de centrale verwarmingsketel geplaatst. De zolder biedt daarbij nog de voldoende bergruimte.

De aanneemsom voor dit project van vier woningen bedroeg hfl 360.000,- (= € 163.360,-) en het werd uitgevoerd door Hegeman Bouw uit Vriezenveen.
Toezicht vanuit de gemeente hield Peter Bijl en de eindoplevering was op 27 mei 1992.